Zpět
Poslat emailem
Vytisknout
Obrázek receptu
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Polévka Tanéa
Laďa TYDRA
Polévka Tanéa - Τανέα σούπα - je jogurtová polévka s rýží a příchutí máty. Do pevninského Řecka tento recept přinesli po r. 1921 Pontští Řekové, uprchlíci a vysídlenci z oblasti Pontos.
Zatím žádné hodnocení
Vytisknout recept
Pinovat recept
Doba vaření
25
minutes
min
Druh jídla
Polévka
Kuchyně
Řecká
Počet porcí
6
Potřebná výbava
Hrnec na vaření polévky
Rendlík na osmahnutí máty
Suroviny
1x
2x
3x
200
g
rýže Karolína
1
l
vody
sůl
čerstvě namletý pepř
200
g
jogurtu řeckého typu
20
g
másla
polévková lžíce sušené máty
Klíčová slova
máta, Polévka Tanéa, řecký jogurt, Τανέα σούπα
Vyzkoušeli jste tento recept?
Let us know
how it was!