Zpět Poslat emailem
+ servings
Tzatziki

TZATZIKI – TRADIČNÍ PŘEDKRM ŘECKÉ KUCHYNĚ Z JOGURTU A STROUHANÉ OKURKY

Laďa TYDRA
Tzatziki - Τζατζίκι - jsou tradiční předkrm (oρεκτικό) řecké kuchyně z jogurtu a strouhané okurky. A samozřejmě s příchutí česneku a kopru.
5 z 1 hodnocení
Doba přípravy 15 minutes
Druh jídla Předkrm
Kuchyně Řecká
Počet porcí 4
Energie 58 kcal

Potřebná výbava

  • Vhodná miska

Suroviny
  

  • 300-500 g jogurtu 10% (množství upravte podle velikosti okurky)
  • středně velká okurka hadovka (nebo salátovka)
  • 3 ks stroužků česneku
  • svazeček mladého kopru
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce bílého vinného octa (pokud se vám po ochutnání budou zdát tzatziky málo pikantní - přidejte)
  • špetka cukru
  • přiměřeně osolit
  • čerstvě namletý černý pepř
  • olivy Kalamon

Notes

Každý řecký kuchař má tu nejlepší a jedinečnou recepturu na skvělé Τζατζίκι, léty vypilovanou k dokonalosti. Určitě mi dáte za pravdu, že v každé taverně přitom chutnají trochu jinak…
Okurku překrojte na poloviny. Odkrojte oba konce a každou polovinu okurky naporcujte na čtvrtiny. To aby se vám snadněji odstranili semínka obalené rosolem. Ale pokud máte rádi okurku se semínky – nedělejte si násilí a nastrouhejte ji kompletní. Stejně tak je jen na vás, jestli na okurce ponecháte slupku či nikoli.....
Dále pokračujte podle receptu uvedeného výše...

Nutriční hodnoty

Calories: 58kcal
Klíčová slova Tzatziki
Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!